Kveldsseminar

Akt kompetanse arrangerer jevnlig kveldsseminarer med ulike fokus. Noen er ment for brukere og pårørende, andre for fagpersoner.

14 mai: Hjernen er ikke alene. Om rus og tilknytning.

Seminaret avholdes i våre lokaler i Strandgaten 199. Det ment for fagpersoner, pårørende og brukere, eller andre interesserte.

Kursholdere: Kari Lossius og Fredrik Sylvester Jensen. Pris: 200 per deltaker. Ved flere påmeldte fra samme familie/pårørende reduseres deltakeravgiften med 100 kr per person.

Påmelding fredrik@aktkompetanse.no, eller via SMS til Kari 91558845/Fredrik 99257363.
Om seminaret: Menneskehjernen er skapt for sosial samhandling. Vi søker sosiale tilknytning fordi det skaper identitetsopplevelse, mening, trygghet og tilhørighet. Ensomhet er forbundet med dårlig helse og dødelighet, mens meningsfulle relasjoner kan styrke immunforsvaret. Denne sunne avhengigheten til andre varer livet ut og styres blant annet av hjernens belønningssystem. Ved utvikling av rusmiddelavhengighet forkludres dette systemet. Rusmiddelavhengighet oppstår når hjernen blir foreldet til å tro at rusmiddelet er det viktigste man trenger for å overleve. Rusatferden blir på den måten en altoppslukende aktivitet med katastrofale følger. Med dette seminaret ønsker vi å formidle kunnskap om mekanismene bak ruslidelsen, og på den måten gi økt forståelse og empati for den som lider. Vi ønsker også å vise hvordan kunnskapen om tilknytning og behandling kan representere et håp for personer som ønsker hjelp for å bryte ut av destruktive rusmønstre.


Sted Strandgaten 199 5004 Bergen Telefon 918 10 656 E-post post@aktkompetanse.no Timer Man - fre 09:00 - 15:00, Org.nr:922175756, Bankkonto 1506 19 95134
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close